Warzywa, owoce i zboża są zwykle ubogie
tłuszczu a nie mają cholesterolu. Większość z nich to świetne źródła
błonnika, węglowodanów złożonych i witamin.
Poniżej znajduje się kilka wskazówek dotyczących dokonywania zdrowych wyborów żywieniowych:
– Kokos jest różny w tłuszcze nasycone, a oliwki
są obfite w jednonienasycone tłuszcze i kalorie. ty
Powinien używać tych przedmiotów oszczędnie, żeby ich uniknąć
za dużo kalorii z tłuszczu.
– Gdy gotowane są ziarna warzyw, tłuszcze nasycone
lub cholesterol jest niejednokrotnie dodawany. Na przykład jajko
żółtka wolno dodawać do chleba lub choćby makaronu.
– Warzywa przetworzone, konserwowane lub konserwowane mogą
zawierają także dodatek sodu. Lepiej wybrać warzywa świeże bądź mrożone.
– Orzechy i nasiona mają zazwyczaj wysoką zawartość kalorii i
tłuszcz, chociaż większość tłuszczu jest wielonienasycona
lub jednonienasycone. Istnieje kilka odmian,
na przykład orzechy makadamie, które i są bogate
tłuszcz nasycony.
Pokarmy obfite w rozpuszczalny błonnik są świetne
także wybór. Przykłady obejmują otręby owsiane,
płatki owsiane, fasola, groszek, otręby ryżowe, jęczmień a
nawet miazga jabłkowa.
Zawsze, kiedy szukasz zdrowych wyborów żywieniowych,
zawsze pamiętaj o przeczytaniu etykiety żywieniowej
lub informacje o jedzeniu. Możesz to
określić, co zawiera żywność oraz jak jest silna
to faktycznie jest dla twojego ciała.
Mądrze dokonuj dobrych wyborów żywieniowych.
https://olejzkonopicbd.pl/cbd-wlasciwosci-potencjal-terapeutyczny/